Zuidstuc

BUITENGEVELISOLATIE

Steeds meer huizen en kantoorpanden voorzien we van een gevelisolatiesysteem. De isolatieplaat wordt op een bestaande gevel of binnenspouwblad aangebracht, afhankelijk van de situatie (bestaand of nieuwbouw). Buitengevelisolatie heeft functionele én decoratieve redenen:

  • Het energieverbruik terugbrengen. De beste manier om een nieuw of bestaand pand te isoleren tegen kou en warmte.
  • Het opknappen van een pand. Scheuren, oud of slecht voegwerk en verschillen tussen oud en nieuw metselwerk worden weggewerkt achter het gevelisolatiesysteem.
  • Het visueel verfraaien van een pand. De architect kan een pand, woonblok of zelfs een complete straat of wijk een nieuwe uitstraling geven.

Onze rol is zowel adviserend als uitvoerend. Het aanbrengen en afwerken van gevelisolatie is aan strikte eisen gebonden. Een juiste detaillering is van onmiskenbaar belang voor een fraai en duurzaam resultaat.

In de praktijk worden wij daarom al in een vroeg stadium bij de realisatie van gevelisolatie betrokken. We hebben jarenlange ervaring, een gedegen bouwkundig inzicht en oog voor detail.

ONDERHOUD

Gevelisolatie met een sierpleister afwerking wordt steeds vaker voorzien van een vuilwerende texlaag. Niet geschilderd pleisterwerk zal na verloop van jaren vervuiling en mogelijk ook algengroei vertonen.

De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van vele factoren: type pleister, kleur, luchtvervuiling, omliggende beplanting, oriëntatie en detaillering.

Gemiddeld dient onderhoud plaats te vinden in 6 tot 8 jaar. Wanneer direct na het aanbrengen van de sierpleister een texlaag wordt aangebracht, zal de toekomstige onderhoudscyclus verschuiven naar 12 tot 14 jaar.

Bovendien is het grootste voordeel dat door de texlaag het vuil niet meer aan de gevel kan hechten. Bij een regenbui nemen de regendruppels de losse vuildeeltjes mee waardoor de gevel schoon blijft.