Zuidstuc

BAKSTEENSTRIPS

Onze traditionele steenstrips ofwel baksteenstrips geven de wand het uiterlijk van een gemetselde muur. Een perfecte match in een industrieel ingerichte ruimte. Alle baksteenstrips moeten na het zetten gevoegd worden. Binnen de productgroep traditionele steenstrips, kennen we nog het onderscheid tussen kunststeen en echte steen. Veel van deze soorten zijn op het moment weer erg populair geworden. In woningen, maar ook winkels en ook in de horeca worden veel van deze steenstrips ofwel muurstrips toegepast.

Baksteenstrips gezaagd van echte oude steen passen goed in een industriële sfeer. Sommige steensoorten zijn 80 tot 100 jaar oud…

BAKSTEENSTRIPS ZIJN HÉLEMAAL TERUG. VOOR EEN INDUSTRIEËLE LOOK !

Het assortiment baksteenstrips ( traditionele steenstrips ) wordt steeds verder uitgebreid. De Industrie-look, die momenteel zo in trek is, bereikt u met een combinatie van betonachtige vloertegels, strakke wanden en metaalachtige inrichting, aangevuld met één wand oude baksteen-look

NATUUR & KUNSTSTEEN

Onze natuursteen steenstrips zijn voornamelijk dunne steenstrips, enkele soorten uitgezonderd. De dunne steenstrips laten zich eenvoudig verwerken. De ongelijkheid in dikte van de steentjes zorgt er voor dat de wand een speels reliëf vertoont. Het 3D-effect geeft sfeer aan de muur. Natuursteenstrips zijn gemaakt van leisteen, graniet, kwartsiet, zandsteen, kalksteen, of travertin. Alle steenpanelen bestaan uit steentjes van verschillende lengte en breedte-afmetingen ( vari-formaat ). Samen vormen zij een Z-vormig steenpaneel. Door de Z-vorm, is de overgang tussen de steenpanelen niet opvallend en natuurlijk. Muurstrips worden toegepast in woning, winkel en horeca..

NATUURSTEEN STEENSTRIPS

Steenstripwinkel heeft dunne natuursteenstrips, van 5 tot 15mm en enkele dikkere soorten. De strips zijn gemaakt van ondermeer leisteen, kwartsiet, zandsteen, travertin of graniet. Elke steensoort is uniek in kleur en structuur. Kies de soort die het beste past in uw interieur.

KENMERKEN

Trendia natuursteenstrips bieden variatie in het formaat steentjes dat in een steenpaneeltje gebruikt wordt. Met andere woorden, niet alle steentjes hebben dezelfde afmeting, maar er is variatie. Ook typisch is de Z-vorm van de strips. Door de Z-vorm passen de strips perfect in elkaar en zult u nooit vervelende naden zien lopen. Elk paneel bestaat uit twee formaten steentjes : vier reepjes steen, die tweeëneenhalf, en drieëneenhalf centimeter hoog zijn.

TOEPASSING

De natuursteenstrips zijn zeer eenvoudig te plaatsen. Hoekstukken zijn bij deze strips overbodig. Doordat de natuursteenstrip is doorgekleurd kunt u met een beetje impregneer of was het snijvlak bedekken, hierdoor is de kleur van het snijvlak in een handomdraai dezelfde kleur als uw strip. De strips worden op de uitwendige hoek ‘koud’ tegen elkaar geplaatst. Dit wil zeggen dat de strips zonder ruimte ertussen tegen elkaar geplaatst worden.